Rachel Grossmann és Yehuda Grossmann Magyarországon

A Partnership2Gether hazai projektjének jóvoltából Yehuda Grossmann, a cserépi Groszmann „bánatos” József dédunokája, Groszmann Miklós unokája, Groszmann György Oszkár fia Magyarországra látogatott feleségével Rachel Grossmannal Izraelből. Azt se felejtsük, hogy Groszmann Lili unokaöccse Yehuda.

A magyar-zsidó találkozó előtt tudtunk szűkebb körben is beszélgetni, majd Marosi János és Toldi Sára, a Partnership2Gether hazai felelősei tartottak beszámolót a megjelenteknek, ahol a kutatásról is sok szó esett a Merkaz-Héber és Izraeli Kulturális Központban. Lesz majd egy bővebb poszt, egyelőre mutatok pár képet.

Az egyik legérdekesebb információ, Yehuda azt mondta, hogy Györgyhöz hasonlóan Miklós is Izraelbe ment, amiről mi az ellenkezőjét tudjuk, hiszen van nálunk egy dokumentum, hogy 1972-ben Budapesten hunyt el Miklós, és a helyi interjúkban azt mondták nekünk, hogy visszajött cserépre Groszmann Miklós. A lenti fekete-fehér kép alá azt írták, hogy második feleségével ment ki Miklós Izraelbe. Később visszajöhetett?

Össze fogjuk rakni az információkat, mert nem élhetünk tudatlanságban.

Rachel és Yehuda

Yehuda

Groszmann Miklós (lesz majd jobb minőségű is)

Groszmann György Oszkár (lesz majd jobb minőségű is)

A Partnership2Gether találkozóról

És egy közös kép Yehudával

Nagyon klassz volt a találkozás, ahogy már írtam, érzelmileg is nagyon megérintett tegnap az élet. Keep in touch!

  A 18. SZÁZAD VÉGÉN LÉTREJÖTT, ÉS NYOLCVAN ÉVVEL EZELŐTT MÉG MINTEGY EZERFŐS MEZŐKÖVESD-KÖRNYÉKBÉLI IZRAELITA HITKÖZSÉG EGYKOR FONTOS RÉSZE VOLT A KÖRNYÉK GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KULTURÁLIS ÉLETÉNEK. MÁRA AZONBAN MEGSZŰNT. Balázs István és Tóth Péter kutatása

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TÁMOGATÁSOD!
AZ ÉLET IGAZSÁGA ALAPÍTVÁNY
Magnet Bank: 16200106-11703013
SWIFT CODE: HBWEHUHB
Thank you for your donation!
IBAN: HU65 1620 0106 1170 3013 0000 0000
Támogatást PAYPALON is fogadunk.

A kutatás kommentálható a Facebookon, leveled várjuk az toth.peterKUKACliligro.hu címen.