A hazugságból nem lehet tény

A TED egy nonprofit szervezet, különböző előadókat hívnak konferenciákra, ahol max. húsz percben izgalmas témákról beszéltetik az előadókat. A rendezvényeket fölveszik videóra, és megosztják az oldalukon. Pár napja került ki Deborah Lipstadt tizenhét perce.

Az amerikai holokausztkutató jópár éve írt egy könyvet a holokauszt tagadásáról, benne külön megemlítette David Irving megélhetési holokauszttagadót. Az angol történész jól beperelte Deborah Lipstadtot, hat évig tartó tárgyaláson végül csak bebizonyította Lipstadt a tényeket. A zsidókat igenis megölték a nácik. David Irving egy hazug, rasszista, antiszemita lett az ítélet szerint. A holokauszttagadás egy buta hazugság. A holokauszt tény.

Erről szól az előadás első része. Ami miatt blogügyileg is megosztom, az a vége.

Van a tény, van a vélemény, és van a hazugság.

A holokauszt az egyik legjobban dokumentált népirtás, rengeteg tényünk van, eredeti dokumentumunk a precíz nyilvántartásokról, ott vannak a túlélők, a nácik beismerő vallomásai, az Auschwitz mellett élők, a szemtanúk, a Cserépben élő idősek visszaemlékezései és a többi. A cserépiek látták, ahogy Groszmannékat elviszik a házukból, és azt is látták, hogy kevesebben jöttek vissza a faluba mint amennyien elmentek. Tények.

Ezekről a tényekről megvan mindenkinek a véleménye, majd mivel a kommunikáció az olyan, hogy elég zajos csatornákban terjed, sőt torzul, no meg változik, szépen elérkezünk a hazugságokhoz. És olvashatjuk a holokamuval viccelő hülyék hazugságait.

És akkor itt jön a csavar.

Mi van akkor, ha megfordul a folyamat?

A hazugságból lesznek az alternatív tények. pedig egy tény nem lehet alternatív. A hazugságokat tényként kezeljük.

Sajnos folyamatosan ebben élünk. A folyamat megfordult. Elég ha kinyitjuk az újságot, és megnézzük az állampárt Brüsszeles hirdetéseit. Különböző kommunikációs gépezetek iszonyatosan sokat hazudnak mindenről, az igazságokat, a tényeket támadják. Lipstadt Trumpozik egy kicsit az előadásban. A hazugságokat tényként kezdik sokan kezelni. Csakúgy, mint a hülye holokauszttagadók.

Ez most a nagy probléma.

Ezért van szükség erre a blogra is. Ahol igazat írunk, mert az igazsággal nem lehet vitatkozni.

A Föld nem lapos, A Föld klímája változik, Elvis Presley régen meghalt.

Itt a videó, többször is érdemes megnézni.

  A 18. SZÁZAD VÉGÉN LÉTREJÖTT, ÉS NYOLCVAN ÉVVEL EZELŐTT MÉG MINTEGY EZERFŐS MEZŐKÖVESD-KÖRNYÉKBÉLI IZRAELITA HITKÖZSÉG EGYKOR FONTOS RÉSZE VOLT A KÖRNYÉK GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KULTURÁLIS ÉLETÉNEK. MÁRA AZONBAN MEGSZŰNT. Balázs István és Tóth Péter kutatása

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TÁMOGATÁSOD!
AZ ÉLET IGAZSÁGA ALAPÍTVÁNY
Magnet Bank: 16200106-11703013
SWIFT CODE: HBWEHUHB
Thank you for your donation!
IBAN: HU65 1620 0106 1170 3013 0000 0000
Támogatást PAYPALON is fogadunk.

A kutatás kommentálható a Facebookon, leveled várjuk az toth.peterKUKACliligro.hu címen.