Külföldösösök

Van itten ez a törvényjavaslat, mely szerint egyes civil szervezetekre ráraknak a jövőben egy bélyeget jól látható helyre, hogy ez a civil szervezet külföldi pénzből lett vala támogatva. Mert a külföldi pénz, az nagyon gyanús pénz ám! Olyan, mintha egy zsérci adna pénzt egy cserépinek, vagy egy Holdbéli ufő Pataky Attilának. Pedig a civil szervezetek tök átláthatók, a birosag.hu-n ott vannak a beszámolók, bejövő és kimenő pénzek, tisztségviselők, minden alapadat, de az nem elég.

Megkülönböztetett jelzéssel ellátott külföldösök lesznek Magyarországon. Nagyon veszélyes irány az ilyen.

Ha lesznek pályázatok civileknek, gondolom lesz majd egy új kategória: külföldről pénzelt civilek kategória. Vagy egyszerűen, akit külföldről támogatnak, az ne pályázhasson hazai pénzekre. Külföldről kapsz lóvét? Akkor neked itthon kuss legyen. És természetesen az adó 1 százalékára se legyen jogosultak a külföldösök.

Aztán jöhet a 2. 3. külföldösös törvény, a következő években. A tisztségviselők is viseljenek megkülönbözetett jelzést. A kabátjukon valami szalagot ősi kereszttel. Aztán, ugye a tanulás is fontos. A külföldösös civilek csak meghatározott százalékban járhassanak egyetemre. CEU-ra nem persze, mert az annyira középkor. A külföldösös csinálja amit akar otthon a négy fal között, de leginkább ne magyar falak között.

Na jó abbahagyom, van ebben a törvényben még lehetőség, úgyis átmegy csont nélkül a falon.

Mi nem vagyunk civil szervezet még, de nagyon elgondolkodtam azon, hogy érdemes-e itthon civillé válni. Olyan hivatásos civillé, szervezettel, adószámmal, éves beszámolóval, iroda, számítógép, jó kocsi, nagymellű nők, működési költség, puccparádé.

Nemrég kaptunk 50.000 forintot Amerikából, utaljuk vissza inkább, nehogy kiderüljön, hogy mink külföldösök vagyunk? Vagy találkozzunk semleges helyen kikapcsolt mobilllal, és fogadjunk feketén támogatást valamelyik óceáni szigeten? Aztán persze titokban feketén kovácsoltassuk meg a temetőbejáratot Cserépfaluba. Éjszaka.

Nem vagyok ideológiailag sem képzett, mégis megpróbálom megfejteni a javaslat indoklását.

ismeretlen külföldi forrásból juttatott támogatások alkalmasak lehetnek arra, hogy külföldi érdekcsoportok e szervezetek társadalmi befolyásán keresztül saját érdekeiket, nem pedig közösségi célokat érvényesíthessenek Magyarország politikai és társadalmi életében, továbbá figyelemmel arra, hogy ez veszélyezteti az ország politikai, gazdasági érdekeit, a törvényes intézmények befolyásmentes működését, valamint hozzájárulva a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem nemzetközi erőfeszítéseihez

Ez azt jelenti, hogy ismert forrásból kapott támogatás nem lesz alkalmas arra, hogy külföldi érdekcsoportok saját érdekeire használják ki a Groszmann Lili kutatást?

Ezek a folyamatok fokozottan veszélyeztethetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását.

Gondoljunk bele. Micsoda veszélybe sodorhatja az ország szuverenitását egy-két-három egyiptomi pénzből felújított zsidó sírkő?

Kb 20 éve léptem bele a civilségbe, mint olyanba az egyetemen. Volt egy tanárom, felrajzolt a táblára egy Mercedes jelet. Belerajzolta a forprofit, a nonprofit és az állam szeletét a nagy karikába. Úgy tanultam, hogy az állam legyen a legkisebb rész, aztán a többi alakul. Lényeg, hogy az állam olyan keretet adjon a profitot termelőknek és nonprofitoknak, hogy minél egyszerűbben mehessenek előre. Az állam egy szolgáló valami.

Nos ez itthon jelenleg tök máshogy megy. Az adófizetők pénzén ülő állam tömi a forprofitokat, és ugyanúgy tömi kicsiben a nonprofitokat. Azokat persze, akik nem veszélyeztetik Magyarország nemzetének a biztonságát. Azt a biztonságos levest, ami melegszik a tábortűznél, valahol ott hátul.

Felesleges nonprofitálni jelenleg Magyarországon.

A törvényjavaslat irtó nagy szemétség.

Támogatást banki átutalással a kutatás részére
Tóth Péter fogad a  Raiffeisen Banknál vezetett
12010532-00732641-00100000 
számú bankszámlaszámán.

SWIFT CODE: UBRTHUHB
IBAN: HU50 1201-0532-0073-2641-0010-0000

Kérjük, hogy a közleménybe írd be a támogató nevét, és azt is jelöld kérlek, hogy kitehetjük-e a posztba. IGEN-NEM.

Jobb a békesség 🙁

  A 18. SZÁZAD VÉGÉN LÉTREJÖTT, ÉS NYOLCVAN ÉVVEL EZELŐTT MÉG MINTEGY EZERFŐS MEZŐKÖVESD-KÖRNYÉKBÉLI IZRAELITA HITKÖZSÉG EGYKOR FONTOS RÉSZE VOLT A KÖRNYÉK GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS KULTURÁLIS ÉLETÉNEK. MÁRA AZONBAN MEGSZŰNT. Balázs István és Tóth Péter kutatása

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TÁMOGATÁSOD!
AZ ÉLET IGAZSÁGA ALAPÍTVÁNY
Magnet Bank: 16200106-11703013
SWIFT CODE: HBWEHUHB
Thank you for your donation!
IBAN: HU65 1620 0106 1170 3013 0000 0000
Támogatást PAYPALON is fogadunk.

A kutatás kommentálható a Facebookon, leveled várjuk az toth.peterKUKACliligro.hu címen.